vineri, martie 28, 2008

FLORILE MELE DE WEEK-END

CU sau FĂRĂ IMN!

Compozitorul imnului electoral al PD-L, Mircea Rusu, i-ar putea lasa pe democrat-liberali fara melodie de campanie tocmai acum, cu putin timp inainte de alegerile locale, daca acestia il vor folosi in comuna in care el candideaza pentru un nou mandat de primar din partea PNL. Autorul piesei "Verde-nrourat", care este si primar PNL al comunei muresene Band, a propus conducerii PD-L un contract de cedare a drepturilor de autor pentru piesa, cu clauza ca aceasta sa nu fie folosita in localitatea unde el va candida din nou pentru functia de primar. Liderii PD-L o cam lălăie ...

TRĂZNIŢI ÎN NATO !!!

Mi-am început ziua de azi destul de frumos. La ora 08.00 Tudor avea o idee. Să vadă un film. Ce film? Liceenii! Dvd era pe birou, adus de mine cu o seară în urmă. După vreo 20 de minute de vizionat Liceeanii, am plecat de acasă zâmbind şi cu glumele lui Ionică proaspete în memorie. În faţa blocului surpriză. Domnul poliţai mă vede şi strigă. Doamna...doamna.. Mă întorc şi răspund.
- Locuiţi aici?
-Da.
- Maşina este a dumneavoastră?
- Da.
- Ştiu. Dar vreau să vă spun că trebuie s-o mutaţi în seara asta.
- Unde? O duc la dvoastră în parcare!
- Nu ştiu. Că şi noi trebuie să le mutăm.
(eu locuiesc în Pţa Revoluţiei, vis a vis de Ministerul de Interne)
- Sâmbătă şi duminică nu sunt în Bucureşti. (zic eu ... că poate scap mai repede)
- Nu că problema cea mai serioasă este de luni. Intraţi în concediu?
- Eu? Nu pot. Nu-mi dă voie nimeni să intru în concediu...
- Nu ştiu, eu doar vă spun că trebuie să luaţi maşina de aici.
(blocul meu se află pe culoarul unic)
- Şi....mai este ceva. Aveţi copil.
- Da...
-Ştiu, este simpatic puştiul şi chiar hazliu...
- Mulţumesc...
- Ştiţi .... dacă ieşiţi cu el din casă, trebuie să aveţi şi certificatul de naştere...
-Ce?????????????
- Ştiţi cum arată noile certificate de naştere... (întreb eu). Este cât un A4..
- Păi îl ţineţi într-o mapă...
- O prostie (zic eu, râzând cu gura până la urechi)
- Şi dacă nu am certificatul de naştere al copilului ce faceţi? îmi luaţi copilul????
- Aş vrea eu... e tare frumuşel!
... deja timpul trecea, iar eu mă grăbeam să ajung la redacţie. Îl întreb pe domnul poliţai dacă este o glumă?
- Nuuuuu...vorbesc serios!
- Bine mai vedem. (...)
Ps. Domnul poliţai cred că a vrut să se dea mare în faţa mea colegului. Avea şi un coleg. ..din provincie. Cică era din Teleorman, detaşat la Bucureşti, de summit.
Aşa că am plecat spre redacţie cu zâmbetul pe buze aşa cum ieşisem pe uşa casei, râzând de glumele lui Ionică... Zâmbetul a rămas până la Piaţa Presei Libere când încet încet a dispărut, întrucât distanţa de acolo şi până la Antenă l-am parcurs în vreo 40 de minute.

O zi bună!

joi, martie 27, 2008

La Multi Ani!




Ea este sora mea, Rodica şi astăzi împlineşte ... 30 de ani! La mulţi ani! Să fi sănătoasă şi fericită!

miercuri, martie 26, 2008

Ştrumfii au 50 de ani!

Ştrumfii sunt aniversaţi, mâine, la Institutul francez din Bucureşti. Ştrumfii au 50 de ani! Reuniunea de mâine are ca scop aniversarea a 50 de ani de la crearea personajelor animate. Primele imagini ale ştrumfilor au putut fi văzute într-un episod al serialului "Johan et Pirlouit", pe 23 octombrie 1958.

ION ILIESCU A GĂSIT SOLUŢIA: candidează la primăria capitalei

PSD a găsit a treia calea... a nu este Cristian Diaconescu candidatul pentru primăria Capitalei. Cel care nu-l agreează pe vanghelie este Ion Iliescu. Asta nu e o surpriză pentru nimeni. dar cel mai mult, Iliescu vrea încheierea acestui circ pre electoral. Şi cum altfel? Se gândeşte foarte serios să candideze la primăria Capitalei. (...) Un primar la 78 de ani!

marți, martie 25, 2008

25 martie - Tradiţii de Buna Vestire - Să nu ne certăm!

Bunavestire are în unele zone şi o altă semnificaţie pe lângă cea religioasă. Acum cântă pentru prima dată cucul, vestitorul unor lucruri importante în viaţa omului. Când o persoană îl auzea pentru prima oară cântând, trebuia să numere de câte ori cântă pentru a şti câţi ani mai are de trăit. Primul său cântec care are loc de obicei la Buna Vestire, trebuie să fie aşteptat de toţi oamenii în haine curate, veseli, cu stomacul plin şi cu bani în buzunare.
De Buna Vestire este bine să se pună pe pragul casei pâine şi sare pentru hrana îngerilor. În Apus, sărbătoarea Bunei Vestiri este numită şi sărbătoarea Zămislirii Domnului. În calendarul nostru popular, Buna Vestire este cunoscută sub denumirea de Blagoveştenii sau Ziua Cucului.
Tradiţia mai spune că, în această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat: cine se ceartă în ziua de Buna Vestire are necazuri tot anul. În Bucovina nu se pun ouă la cloşcă de Buna Vestire, pentru că se consideră că ar putea ieşi pui cu două capete şi patru picioare.
În unele zone, pentru a avea roade bogate în livezi, pomii se ameninţau cu toporul şi se stropeau cu ţuică. Tot acum, gospodarii din Maramureş adună lucrurile de prisos de prin curţi şi le dau foc. Ritualul, cunoscut sub numele Noaptea focurilor, e practicat la fiecare casă maramureşeană, el durând până după miezul nopţii sau până în zori. Fiind dezlegare la peşte, se spune că acela care gustă peşte de Buna Vestire se va simţi tot anul ca peştele în apă. În popor se mai spune că pescarii nu au voie azi să arunce mămăliga în apă, pentru că mor peştii.

Tot despre filme. CAUT FILMUL "CARS"!!!!!

Filmul Maşinuţe este filmul care sper să nu-mi zdruncine nervii prea tare. Tudor i-a dat o pauză lui Scooby Doo, Tom şi Jerry iar acum preocuparea maximă sunt maşinuţzele cu ochi. Se regăsesc şi în ouălele Kinder. Rolurile principale din „Maşini” sunt redate de Fulger McQueen, Sally Carrera şi Doc Hudson.

Acum am sarcina să caut filmul "Cars". AJUTOR!!!!!!!!!!!
Maşini (în unele surse Maşinutze; engleză Cars) este un film de animaţie produs de studiourile de animaţie Pixar pentru Walt Disney Pictures şi distribuit de Buena Vista International în 2006. Filmul a rulat în România începând cu 15 septembrie 2006
Un automobil de curse smecher, Lightning McQueen, traieste viata in mare viteza, pana cand este nevoit sa se abata din drum, tocmai cand se indrepta spre cea mai importanta cursa a vietii sale.Exilat in Radiator Springs, un orasel uitat pe vechea Route 66, el ii intalneste pe Sally, Mater, Doc Hudson si o diversitate de personaje bizare care il ajuta sa descopere ca in viata exista lucruri mai importante decat trofeele si faima.

luni, martie 24, 2008

FILMELE MELE

Am luat o leapşă de la Teo. Azi când m-am decis să răspund la leapşă nu sunt filosoafă, şi prin urmare nu aduc în atenţie "Pacientul enghez" şi alte filme de genul ăsta. Spun doar: Declaraţie de dragoste, Liceeanii - filme cu care am crescut în liceu, Forrest Gump, Philadelphia, Top Gun, Pretty Woman, Bodyguard... cam atât..filme tinereşti si de primăvara. Restul la toamnă!

duminică, martie 23, 2008

VAMA PE SÂRMĂ

VAMA are videoclip nou... încă puţin