vineri, iulie 18, 2008

un sfârşit de săptămână mov




Shania Twain - The woman in me

miercuri, iulie 16, 2008

... de la prostănace ... la prostănaci

Geoană, Băsescu şi scrisorile deschise...

BUCUREŞTI, 16 iul (MEDIAFAX)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că răspunsul preşedintelui Traian Băsescu la scrisoarea pe care i-a trimis-o, legată de discuţiile asupra scumpirilor alimentelor, ridică băşcălia la nivelul de politică de stat. Geoană a spus că a trimis "cu bună credinţă, cu respect şi cu deferenţă" scrisoarea deschisă către preşedintele Traian Băsescu, în care ridica problema legată de urmările practice ale discuţiilor de la Cotroceni în privinţa scumpirii alimentelor.
Preşedintele Traian Băsescu i-a răspuns, marţi, liderului PSD Mircea Geoană, prin intermediul unei scrisori, arâtând că principalele preocupări ale acestuia "au fost să se autonominalizeze prim-ministru şi să realizeze filmul omagial cu ocazia zilei de naştere". Traian Băsescu a ţinut să îi amintească lui Mircea Geoană că a refuzat să participe la consultările cu partidele politice pe tema creşterii preţurilor. "Salut această nouă preocupare a dumneavoastră. Vă aduc însă aminte că pe 1 iulie aţi refuzat să participaţi la consultările cu partidele politice. Aşa cum probabil v-au transmis colegii dumneavoastră de partid, personal am insistat în cadrul consultărilor asupra nevoii de responsabilitate şi evitării demagogiei pentru a nu intra într-o spirală inflaţionistă. Propunerile PSD, ca şi ale celorlalţi participanţi, au fost transmise reprezentanţilor guvernului prezenţi, din partea PNL, la consultări", se precizează în scrisoarea deschisă a preşedintelui.

şi o ştire politică. Război mare între Udrea şi Birchall

Birchall se războieşte cu Udrea pentru o postare pe blog
BUCUREŞTI, 16 iul (MEDIAFAX) - Şeful Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, susţine, într-un comunicat, că secretarul executiv al PDL Elena Udrea a atacat-o pe blogul personal, unde, în replică la o postare elogioasă despre colega sa social-democrată, Udrea declară că nu o cunoaşte pe aceasta. Într-o postare pe blogul Elenei Udrea, un vizitator scrie că "Ana Birchall are defectul de a fi apărut foarte puţin pe televizoare, dar este înzestrată cu un sharm aparte şi are din belşug «acea charismă care subjugă» electoratul". "În plus are o cultură generală deosebită, mult peste nivelul obişnuit al politicienilor. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Yale, din SUA cu calificative excelente, motiv pentru care a fost angajată imediat şi a lucrat ca avocat la una dintre cele mai importante firme de avocatură din America. Bănuiesc că se poate compara cu un cadru didactic de la o universitate particulară din România, nu?", scrie vizitatorul despre Birchall. În replică, Elena Udrea scrie că slăbiciunile fiecăruia nu se discută şi că nu o cunoaşte pe "doamna" la care acesta se referă. "Dar, vă anunţ, pentru că sunteţi tare neinformat, că doamna Birchal este colega mea de la Universitatea Cantemir, având acelaşi grad didactic, lector. Deci tot la o universitate particulară", adaugă Udrea. La rândul său, Birchall a remis, miercuri, un comunicat intitulat "Doamna Udrea atacă bărbăteşte, pe blog!". "Deranjată, probabil, că respectivul pomenea de studiile mele de drept făcute la Yale University din Statele Unite, doamna Udrea m-a redus rapid la condiţia de individ nebăgat în seamă spunând că nu mă cunoaşte. Chiar dacă e greu de crezut că o doamnă atât de familiarizată cu lumea politică nu ştie cine sunt, afirmaţia domniei sale nu m-ar fi deranjat câtuşi de puţin dacă s-ar fi oprit aici", susţine Birchall. Ea menţionează că, în fraza imediat următoare, Elena Udrea "îşi aminteşte brusc" că sunt colege şi că predau la aceeaşi facultate. "«Minciuna stă cu preşedintele Norvegiei la masă», ar fi spus Vlahuţă dacă ar fi cunoscut-o pe doamna Udrea. Însă nici măcar acest neadevăr nu m-ar fi făcut să-i răspund, dacă doamna atât de celebră a politicii româneşti n-ar fi insinuat că studiile mele de la Yale sunt o apă de ploaie din moment ce am ajuns să predau la o universitate particulară din România şi sunt egală în grad didactic cu domnia sa", mai declară Ana Birchall. Birchall precizează că nu o interesează cum a făcut Udrea carieră universitară şi precizează că pe ea nu obţinerea gradelor universitare a adus la Universitatea Cantemir, ci faptul că, la momentul respectiv, a fost singura facultate care a avut deschiderea să introducă un curs special despre procedura insolvenţei. Postările de pe blogul lui Udrea referitoare la Birchall sunt din 12 iulie şi se regăsesc într-un şir de peste 600 de comentarii.
Când am zis zilele trecute că dna Birchall are probleme cu căldură nu m-a crezut nimeni. Acum poate îmi iese. Că despre dna Udrea ce să mai zic... ea măcar este blondă, dar şi profă!!!

o floricică

... de la Rodica

Miercuri nici iarba nu creşte!

Daca te chinui sa te trezesti pentru a ajunge la munca miercuri, ai putea avea un motiv intemeiat: miercuri este ziua in care buna noastra dispozitie inregistreaza cel mai scazut nivel.Pana acum, se credea ca luni este ziua in care nici iarba nu creste, atat de deprimanta ar fi. Potrivit insa unui nou studiu, mijlocul saptamanii ar fi cel mai deprimant, pentru ca ziua de miercuri este la distanta egala atat de weekendul care a trecut, cat si de cel care se apropie. Adesea, miercuri oamenii se simt cel mai obositi din cauza muncii.