sâmbătă, februarie 23, 2008

Duminică e Dragobetele. Să ne iubim mult!

Fiu al Babei Dochia, "Dragobetele" e sărbătorit pe 24 februarie. Probabil că 24 februarie însemna pentru omul arhaic începutul primăverii, ziua când natura se trezeşte, ursul iese din bârlog, păsările îşi caută cuiburi, iar omul trebuia să participe şi el la bucuria naturii.
Preluat de la vechii daci, unde Dragobetele era un peţitor şi un naş al animalelor, românii au transfigurat Dragobetele în protectorul iubirii celor care se întâlnesc în ziua de Dragobete, iubire care ţine tot anul, aşa cum şi păsările "se logodesc" în această zi.

În această zi satele româneşti răsunau de veselia tinerilor şi de zicala: Dragobetele sărută fetele. Sunt multe credinţele populare cu referire la Dragobete. Astfel se spunea că cine participa la această sărbătoare avea să fie ferit de bolile anului, şi mai ales de febră, şi că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat. Îmbrăcaţi de sărbătoare, fetele şi flăcăii se întâlneau în faţa bisericii şi plecau să caute prin păduri şi lunci, flori de primăvară. Dacă băiatul era iute de picior şi o ajungea, iar fata îl plăcea, îl săruta în văzul tuturor. Sărutul acesta semnifica logodna celor doi pentru un an, sau chiar pentru mai mult, Dragobetele fiind un prilej pentru comunitate pentru a afla ce nunţi se mai pregătesc pentru toamnă.

Nici oamenii mai în vârstă nu stăteau degeaba, ziua Dragobetelui fiind ziua în care trebuiau să aibă grijă de toate orătăniile din ogradă, dar şi de păsările cerului. În această zi nu se sacrificau animale pentru că astfel s-ar fi stricat rostul împerecherilor. Femeile obişnuiau să atingă un bărbat din alt sat, pentru a fi drăgăstoase tot anul. Fetele mari strângeau de cu seara ultimile rămăşiţe de zăpadă, numită zăpada zânelor, iar apa topită din omăt era folosită pe parcursul anului pentru înfrumuseţare şi pentru diferite descântece de dragoste.

Ziarele s-au bătut în titluri!


Termopane, mătuşi, soacre şi butoane...

1. PSD şi-a pus la loc termopanele
2. Năstase se întoarce.
Fostul premier va sta din nou la masa deciziei, alături de Mircea Geoană
3. Iliescu şi Năstase recuceresc PSD

4. PSD: Matusa Tamara a invins-o pe soacra Margareta
5. PSD-ul lui Năstase a învins PSD-ul lui Geoană
6. Adriane, nici nu ştii cât de mare începi să fii!
7. A castigat Bombo! Geoana a facut primul pas spre Congo
8. Iliescu l-a impus pe Năstase la butoane

... şi a doua zi, maşina de lux


vineri, februarie 22, 2008

GATA. Năstase a câştigat!!!

ora 18.00 Năstase e şef peste CN al PSD

AN peste 50%

ora 17.50 Adrian Năstase - şanse 60 % de a ajunge preşedintele CN al PSD

A venit primăvara. Eu sunt convinsă!!!

De câteva zile, vremea s-a încălzit în toată ţara. Vreme de primăvară a fost şi ieri, dar şi în următoarele zile. Astăzi va fi cea mai caldă zi din acest interval, 16 grade.

PSD, azi, cu Năstase sau fără Năstase

Agitaţie mare azi în PSD. Nimic nu e mai interesant pe ordinea de zi decât candidatura lui Adrian Năstase la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD. Şansele lui de a accede în fruntea Consiliului National al PSD şi ... de a-l înfrânge pe Dan Mircea Popescu sunt încă incerte. Lupta dintre tabăra lui Geoană şi susţinătorii fostului premier este la apogeu. Vasile Dancu nu-l vrea pe Năstase sau nu-l mai vrea de loc în conducerea partidului, deşi Năstase l-a adus în Bucureşti, în timp ce organizaţiile din Moldova, unele din Muntenia şi Bucureştiul îl sprijină. Cert este că eventuala revenire a lui Năstase într-o funcţie de conducere a PSD va afecta întreaga scenă politică şi este de presupus o reaşezare a relaţiilor cu liberalii şi Cotroceniul.
Vă invit să votaţi. Sondajul este în dreapta sus!!!!

marți, februarie 19, 2008

20 februarie, este ziua lui tatu! LA MULŢI ANI!


20 februarie este ziua în care, tatu, nu cred că şi-a imaginat vreodată că o va petrece fără mami. Da, este ziua lui tatu azi. Împlineşte 61 de ani. Ştiu sigur că nu este o zi de bucurie. Este o zi tristă pentru el, şi pentru noi. Dar îi doresc multă sănătate, fericire alături de noi şi tot ce îşi mai doreşte el. Are planuri mari din punct de vedere profesional. Va reuşi! Sunt convinsă. (Antologia este aproape gata). LA MULŢI ANI!

Treaba lui Adrian Năstase. Da! Revine!

Adrian Năstase a avut treabă în această dimineaţă. În cursul dimineţii a mers la partid şi şi-a depus, la Secretariatul general al PSD, dosarul de candidatură la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului.Consiliul Naţional al PSD se va reuni vineri, 22 februarie. Bună treabă!

duminică, februarie 17, 2008

Melancolie în plină iarnă

Week-end-ul ăsta am stat acasă. Am fost tristă. Îmi e dor de mami. Am încercat s-o găsesc în fotografii...