vineri, aprilie 18, 2008

FLOAREA DE WEEK-END!

Se spune că în Duminica Floriilor, numită şi a florilor, stîlparilor sau a vlăstarilor, s-ar fi umplut ciubăraşul cu florile ce urmau a fi folosite la înflorirea ouălor pentru Paşti. Despre cel care se împărtăşea la Florii se spunea că orice dorinţă îşi punea când se apropia de preot, se împlinea. Despre cei care îndrăzneau să se spele pe cap se credea că vor albi ca pomii; uneori era voie să te speli doar folosind apă descântată. Despre vremea de la Florii se crede că se va repeta în prima zi de Paşti, în timp ce despre urzici exista credinţa că înfloresc acum, nemaifiind bune de mâncat (de unde altă denumire a sărbătorii, Nunta Urzicilor). În tot acest context... înfloritor, ce v-aş putea ura altceva decât să vă fie viaţa aidoma de uşoară şi de frumoasă precum florile, iar salcia şi răchita, sfinţite la Florii, să vă scape de supărări.
De Flori este ziua fratelui meu, Florin. LA MULŢI ANI!


marți, aprilie 15, 2008

ASTĂZI VREAU ...

Aş vrea să locuiesc aici. Super fotografia. Am gasit-o pe blog de foto.

luni, aprilie 14, 2008

Noul purtător de cuvânt al PSD, Marius Lazăr a fost răpit în Haiti

Marius Lazăr, noul purtător de vorbe al PSD şi fost consilier politic al lui Mircea Geoană, a fost răpit în Haiti în 2002. Pe vremea aceea, Marius Lazăr s-a căsătorit în Canada, acolo unde se stabilise logodnica lui, iar luna de miere a petrecut-o în Republica Dominicană. "Ajungând acolo, am constatat că aveam nevoie de o viză pentru reintrarea în Canada. Iar această viză nu se putea obţine decât mergând în Haiti. Neştiind că în Haiti este o încercare de lovitură de stat, ne-am trezit în mijlocul acestei poveşti şi, fără niciun sprijin, a trebuit să ne descurcăm", povesteşte Marius Lazăr. Într-un sat, de unde trebuia să ia o maşină, Marius, soţia sa şi ghidul au fost înconjuraţi de băştinaşi şi răpiţi. Au fost ţinuţi ostatici timp de peste 36 de ore, timp în care au băut doar apă. Ghidul lor a negociat cu răpitorii, care au primit 300 de dolari, banii pe care românii îi aveau asupra lor. După ce au scăpat cu bine, au ajuns la consulatul haitian, de unde au obţinut viza pentru Canada" a povestit Lazăr după ce a scăpat din mâna băştinaşilor.
Să vedem cum scapă de ziarişti acum ...când campania electorală bate la uşă!

De la blogărul şef către blogării mici...mici

Azi am aflat via cinezu, via anca de lansarea blogurilor pesediste.

ADRIAN NĂSATSE: "Astăzi am lansat blogul Departamentelor PSD, un pas în plus pentru a dovedi faptul că PSD se află în avangarda blogurilor politice. Internetul a devenit unul dintre mijloacele principale de comunicare şi mă bucur sincer de faptul că şi noi putem profita de acest potenţial pentru a adânci relaţia cu cetăţenii". (...) Trebuie să recunosc faptul că, în ciuda experienţei mele în spaţiul virtual simt o anumită emoţie legată de deschiderea acestui blog dar şi convingerea că el va oferi un surplus de încredere în activitatea PSD din partea celor care ne vor citi".

Câte voturi crede Adrian Năstase că va aduna în plus cu sprijinul blogului. Cred ca de la milionul de accesări i se trage!

Când prostia doare! Adomniţei: "Am fost sfătuit să mă însor în campanie pentru a câştiga simpatie"

Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei, are gânduri "foarte serioase" să se însoare, numai că unii consilieri l-au sfătuit să facă acest lucru pentru a-i creşte cota de simpatie. (cred că au râs de el). "Unii consilieri mă sfătuiau să mă însor în campanie, ca să-mi crească cota de simpatie a electoratului. Am gânduri foarte serioase să mă însor, a declarat Cristian Adomniţei, care este candidatul PNL la Primăria Iaşi. El a vizitat împreună cu viitoarea sa soţie, Sabina Vişinari, un târg de nunţi desfăşurat la Iaşi. Apropiaţi ai cuplului susţin însă că Sabina şi-a comandat o rochie de mireasă de la creatoarea de modă Agnes Toma, în valoare de 2.500 de lei.

duminică, aprilie 13, 2008

Ce văd eu..la prima vedere!


Mi-a plăcut lepşa lui Vlad ... şi vreau să-i arăt ce văd eu la prima vedere...adică atunci când deschid fereastra la mine acasă!

Adrian Cioroianu a demisionat. Oare Ilie Bănică mai e supărat pe mine?


Am plecat vineri seară din redacţie în momentul în care se anunţa o conferinţă de presă la MAE. Ultimele cuvinte pe care le-am spus înainte să spun La revedere...au fost...ce-ar fi dacă îşi dă demisia Cioroianu...hahaha. Am plecat liniştită şi fericită că începe week-end-ul. N-am ajuns bine prin zona Herăstru că sună telefonul. Era prietena mea Cristina Şincai. "Cică şi-a dat demisia Ciorianu...tu ce şti?". Era acasă şi nu înţelegea nimic. Am râs! Şi mi-am adus aminte de ce am spus la plecare. I-am spus că atunci când am plecat era anunţată o conferinţă de presă la MAE...restul cred că îl deducem singure în momentul de faţă!....Şi aşa şi-a dat demisia dl Adrian Cioroianu. E bine şi aşa... Acum după două zile stau eu şi mă întreb....O mai fi supărat pe mine Ilie Bănică, purtătorul de cuvânt al MAE. "Ştie el de ce!"
Acum ministrul demisionar are timp destul să se gândească la pensia alimentară pentru care se judecă cu fosta soţie, are timp pentru a stabili detaliile de nuntă cu viitoarea soţie...şi trebuie să se gândească serios cu ce maşină va circula viitoarea...că de numai este ministru. A sau poate împarte maşina de la Senat. O zi el..o zi ea... E TIMP DESTUL!
...Cariera politică a istoricului şi politologului Adrian Cioroianu a început în 2002, în interiorul PNL. Fost consilier al lui Theodor Stolojan, preşedintele liberal de atunci, Cioroianu este ales senator de Timiş, în 2004. Din septembrie 2005, devine observator în Parlamentul European, iar în februarie 2007, premierul Tăriceanu îl desemnează pentru funcţia de ministru de externe, în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu, deşi Traian Băsescu şi-a exprimat, în repetate rânduri, dezacordul pentru această numire. Cu şase volume ştiinţifice publicate, Adrian Cioroianu a fost considerat, alături de Mona Musca, drept candidatul cu cele mai mari şanse de a ocupa fotoliul de ministru al Culturii. Din aprilie 2007 şi până vineri 11 aprilie 2008 Adrian Cioroianu a fost ministru de Externe. ADICĂ 1 AN!