marți, iunie 17, 2008

Monica Macovei - femeia anului 2008! hahaha

Un juriu format din reprezentanţi ai societăţii civile şi jurnalişti, întrunit în cadrul proiectului Premiul "Femeile Europei pe 2008", a desemnat câştigătoarea României. Laureata competiţiei este Monica Macovei, fost ministru al justiţiei în perioada 2004-2007, actualmente consultant special al premierului Republicii Macedonia pe probleme de combatere a corupţiei.
Mare e gradina Domnului!

Poftele lui Sorin Oprescu



Va spuneam in urma cu ceva vreme ca votez. Si stiu si cu cine....E acum pot sa va spun ca am si castigat.
La sector ar fi OK, dar primarie am niste dubii. Mici, dar le am. Ziare.com scrie azi "Adevaratele pohte ale lui Oprescu sunt probabil cu mult mai mari decat primaria Capitalei, desi el se grabeste deja sa dea asigurari ca tot ce-si doreste este sa fie ani si ani de zile de-acum incolo primarul independent al Capitalei". (...)


Sorin Oprescu a ajuns primar cu un program nul, facut pe genunchi, confundand Plumbuita cu Lacul Morii si gandind o autostrada suspendata paralela cu inelul median al orasului. Sa ne fereasca Dumnezeu sa incerce sa-si aplice planurile atatea cate le are!
Din fericire este putin probabil sa o faca. Si cand a fost viceprimar, si cand a condus organizatia PSD, doctorul a dovedit ca nu se omoara cu munca si nici nu-si bate prea mult capul. De ambele pozitii s-a plictisit destul de repede si le-a abandonat.
Probabil ca si acum va lasa administrarea Bucurestiului, treaba extrem de grea, pe seama primarilor de sector, a viceprimarilor si a sefilor de directii din primarie. Pentru Bucuresti acesta ar fi, de altfel, cel mai bun lucru.
In ipoteza ca totusi il va apuca brusc un neasteptat dor de munca si-l va lovi o competenta nebanuita, Sorin Oprescu va descoperi ca legislatia haotica si ilogica care fractureaza multiplu orice act decizional a transformat guvernarea capitalei intr-o misiune imposibila pentru primarul general.
Sa ne gandim apoi ca primaria este o institutie plina cu functionari, fidelizati daca nu chiar numiti in ultimii ani de primarii democrati. Sorin Oprescu nu poate scapa de ei decat prin schimbarea organigramei, ceea ce nu se mai poate decat anul viitor si numai cu acordul Consiliului General, unde majoritatea va fi greu de obtinut si extrem de fragila. Aceasta armata de functionari va sti tot ce misca Oprescu in primarie, ii va intinde capcane si il va putea sabota masiv. (...)

E vremea scandalurilor

1. Tăriceanu cere demisia liderului PNL Bucureşti. Ludovic Orban răspunde: Nu cunosc instituţia demisiei. Nu sunt responsabil de rezultatul obţinut în alegeri, în condiţiile în care 70% dintre alegatori nu s-au prezentat la vot. Adversarii şi analiştii au considerat programul meu eficient, iar în afară de scor contează şi percepţia publică".


2. Ion Iliescu a avut în şedinţa de luni a Biroului Permanent o exprimare mai deosebită faţă de preşedintele Traian Băsescu. „Îl bag în mă-sa că nu mai sunt contracandidatul lui la preşedinţie. El nu are cum să intre cu mine în competiţie".

duminică, iunie 15, 2008

... şi au fost şi alegerile locale

... cu bune şi rele!

- La Voineşti, candidatul PSD intrat in turul 2 a murit chiar in ziua alegerilor...
- La Sinteşti doi "cetateni" au intrat in acelasi timp in cabina de vot
- La Focsani, un barbat a votat inainte de deschiderea urnelor
- Un pensionar din comuna Bozioru, judetul Buzau, a mers duminica la alegeri cu stampila pe care a uitat-o in buzunar la votul din primul tur
- O femeie de 68 de ani din comuna dâmboviţeană Voineşti riscă să facă închisoare, după ce a fost prinsă, duminică, votând de două ori

Totul româneşte!!!