sâmbătă, mai 26, 2007

CANNES ÎN ROMÂNIA

Un film românesc, marele favorit la Cannes





Cu o zi înainte de aflarea rezultatelor, marele favorit al festivalului de la Cannes este un film românesc, comentează agenţia Reuters. FILMUL "4 luni, 3 săptămâni şi două zile" al regizorului Cristian Mungiu este una din puţinele pelicule din concurs care a primit cronici favorabile şi de la vorbitorii de limbă franceză şi de la criticii non-francezi. Filmul "4 luni, 3 săptămâni şi două zile" descrie România din ultimele luni ale dictaturii lui Ceauşescu. Povestea centrală este cea a unei tinere care face un avort cu ajutorul unei prietene. Festivitatea de decernare a premiilor la festivalul de la Cannes va avea loc duminică noaptea.
Cât de fericit poate fi Cristi Mungiu!!!


vineri, mai 25, 2007

MODELUL MEU DE COLEGĂ...s-a epuizat tema!

Astăzi o ştire pe agenţia NEWSIN anunţa plecarea a doi reporteri de la secţia politic a Antenei 1 - Cristina Faighel şi Roxana Nica. Conduc această secţie din septembrie 2006, dar că pleacă doi oameni dintr-o redacţie, sincer, nu mi se pare o ştire. A fost ştire de presă, dacă nu caz de presă atunci când 90% din redacţia ziarului Liberatea a părăsit trustul Ringier, a fost ştire când 90% din redacţia ziarului Pro Sport a părăsit acelaşi trust. Ştiţi ceva ... eu zic să mergem să căutăm ştirile în altă parte... Poate mâine nu mai sună telefonul şi nu mă mai întreabă nimeni dacă mai pleacă cineva din secţia POLITIC. Fiecare om are planurile lui în viaţă! Vreau să fim bine înţeleşi că cele două colege n-au plecat din Antenă pentru că Traian Băsescu s-a supărat pe postul nostru de televiziune, n-au plecat nici pentru faptul că s-au regăsit în cuvintele preşedintelui sau alte motive politice. ÎN ziua referendumului erau în preaviz. Aşa că aviz celor care m-au stresat azi cu scenariile şi diversele întrebări. GATA

POLITICIENII CAUTĂ DRUMUL SPRE PALAT...CARE? COTROCENI!



Dacă Mircea Geoană ieşea azi şi spunea că nu merge la Cotroceni pun pariu ca nici un alt partid nu urca dealul!

luni, mai 21, 2007

CUM AR FI CA BĂSESCU SĂ FACĂ PUŞCĂRIE?


EU propun să facem un exerciţiu de imaginaţie. Cum ar fi ca preşedintele să facă închisoare - între 5 şi 20 de ani. FURT PRIN TÂLHĂRIE. În toţi aceşti ani preşedintele României să fie prin rotaţie: Nicolae Văcăroiu, Călin Popescu Tăriceanu, Corneliu Vadim Tudor, Marian Milut, Gigi Becali, Emil Boc, Mircea Badea, Valentin Stan, Marko Bela, Ludovic Orban sau Ion Cristoiu. La finalul anilor de puşcărie, când se va întoarce TRAIAN BĂSESCU poporul să se pronunţe iar, şi să spună cine e mai bun dintre toţi aceştia. Şi normal: să se pronunţe cu ajutorul unui REFERENDUM.
GATA SUNTEŢI PREGĂTIŢI? CINE VA REFUZA DINTRE TOŢI ACEŞTI DOMNI DESEMNAŢI VA FI ÎNLOCUIT DE ION ILIESCU.

MIOARA MANTALE MI-A CĂLCAT ÎN PICIOARE "DECLARAŢIE DE DRAGOSTE"



"Declaraţie de dragoste" călcată în picioare de Mioara Mantale. Orice, puteam asculta în aceste zile dar nu şi faptul că Mioara Mantale are un al "N" iubit. Şi cine credeţi? ADRIAN PĂDURARU. Actorul copilăriei mele, Adrian Păduraru cunoscut din filmul "Declaraţie de dragoste", unde a jucat alături de Teodora Mareş personajul principal masculin, Alexandru. Un bărbat frumos şi inteligent s-a cuplat cu o conţopistă.
OARE PÂNĂ CÂND VA REZISTA RELAŢIA CELOR DOI?

duminică, mai 20, 2007

EI SUNT PROSTĂNACII . . . nu e constatare, ci o realitate!


TRAIAN BĂSESCU a câştigat. Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu au pierdut. Ce vor face ei de acum înainte? Nu trebuie să stea liniştiţi, Băsescu lucrează...
Între două şedinţe pot juca şi o miuţă, dar trebuie să fie atenţi. Băsescu nu doarme!

BĂSESCU PREŞEDINTE . . . BĂSESCU PREŞEDINTE

FĂRĂ COMENTARII


Traian Băsescu a câştigat cu un scor categoric referendumul organizat pentru demiterea sa. Estimările făcute sâmbătă seara indicau un procent care mergea de la 75% (Insomar - Metro Media Transilvania) la 78% (CURS).Prezenta la vot a fost de circa 47%, ceea ce înseamnă aproximativ 8,5 milioane de alegători. Dintre aceştia, în jur de 6,4 milioane au votat pro-Băsescu, iar 2,1 milioane anti-Băsescu.

Când am văzut scorul mi-m adus aminte de visul pe care l-am avut în urmă cu o săptămână. "Se facea că eram la o terasă cu Traian Băsescu şi vorbeam despre referendum. Şi atunci el mi-a spus că nici nu se gândeşte să piardă această ţară. Şi-a dorit-o mult şi nu vrea s-o piardă. Îmi mai spunea el că în cazul în care va pierde va declanşa o revoluţie. Nu ştiu ce mi-a mai zis, dar un lucru ştiu sigur. Dimineaţă când m-am trezit eram decisă să-i dau votul. Aşa am ţinut-o toată săptămâna - îl votez pe Băsescu -. Ghinion: ieri am lucrat toată ziua şi n-am ajuns la secţia de votare, dar prietenul meu din vis ... a câştigat".
Numai că eu n-am mai fost aceeaşi. Am avut un gust amar. Dar nu când am auzit scorul, ci când l-am auzit pe preşedintele suspendat dar reales că din curtea din Modrogan declara în continuare război oligarhilor etc ... şi, nicio secundă n-a vorbit despre pace, despre liniştea românilor, despre fericirea românilor, despre sistemul de irigaţii, despre secetă sau celelalte probleme ale ţăranilor.

Un singur lucru mai am de spus ... cine vrea să câştige ceva să se roage să-l visez eu!!!