sâmbătă, martie 01, 2008

Marina Florea! Amintiri!

Aseară, uitându-mă la TVR, 40 Cerbul de Aur, mi-am amintit de Marina Florea. Am văzut-o într-o secvenţă. Marina a dispărut. Eu una nu am mai văzut-o de ani buni. Şi aşa, aseară, mi-am amintit de ziua în care am mers la ea acasă, prin 93 să fac un interviu. Marina nu ştia să facă o cafea. Eu nici atât. Dar în ziua aceea am reuşit. O cafea la ibric super. Marina stătea pe undeva pe lângă magazinul junior şi avea un Oltcit. Roşu, parcă. Ce mai vremuri!!!

vineri, februarie 29, 2008

1 MARTIE


LA MULTI ANI!
O primăvară frumoasă şi liniştită. Din buchetul meu de flori una o voi pune deoparte pentru cineva aparte!

Pictoriţa de biserici

Flaviana uimeşte în continuare!

CIOROIANU VA AVEA O JUNIOARA ?!

Cioroianu, din nou tatic?
Ziarul Libertatea, citând Academia Caţavencu dă de veste că dl Adrian Cioroianu va avea o fetiţă. Între timp, Cioroianu trebuie să-şi rezolve problemele cu fosta soţie, Luminita, care l-a dat în judecată şi îi cere mai mulţi bani pentru pensia alimentară a fiului lor de nouă ani, Mihai.

joi, februarie 28, 2008

Ministerul Culturii în aşteptarea Summit-ului

Vine summit-ul NATO. Agitaţie mare în toată Capitala. Culoarul unic este stabilit deja, culoar ce va trece şi prin faţa Ministerului Culturii. Aici, Adrian Iorugulescu nu are nicio apăsare. Un minister frumos. Chiar îmi place. Numai că mizeria din faţa clădirii e vizibilă. Nu că ministrul nostru ar trebui să iasă să dea cu mătura, dar ar putea cere acest lucru. Ce poţi vedea? Un brad, alungat din clădire, odată cu trecerea sărbătorilor, vreo trei coteţe pentru câini, nişte sticle de plastic şi multă altă mizerie. Vine primăvara!




miercuri, februarie 27, 2008

OANA MARINESCU merge la MAE!

Domnul Petrescu, cititorul meu de pe blog a avut ieri dreptate!
Petrescu spunea...
Poate vi-l da oana marinescu, viitor director general de diplomatie publica in mae, adusa pe sest, prin metode demne de vremuri de mult apuse.; tariceanu schimba organigrama nu dupa nevoile MAE ci dupa nevoile oamenilor pe care vrea sa ii puna in posturi.


Azi stirea este confirmata chiar de Cioroianu.

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, miercuri, că fostul purtător de cuvânt al Guvernului Oana Marinescu va conduce o direcţie generală care va include Direcţia de comunicare, cea de diplomaţie publică, de arhive şi cea care se ocupă de relaţiile educaţionale, culturale şi stiintifice. (...) "Oana Marinescu a acceptat şi, în viitorul imediat apropiat, urmează să ne întâlnim, să stabilim detaliile. Nu am căzut de acord încă asupra tuturor detaliilor, pentru că nu am avut încă timp să le discutăm", a spus Cioroianu.

marți, februarie 26, 2008

Şi MAE gafează!

Când purtătorul de cuvânt al MAE Ilie Bănică nu are ce face la minister ... citeşte bloguri. De ce zic asta? Azi dimineaţă m-a sunat Ilie Bănică. De ce? Mă gândeam eu în timp ce vorbeam cu domnia sa. Am bănuit că ar fi un prieten pus pe glumă pentru că semănau la voce. Dar nu. Ilie Bănică era supărat pe mine, mai bine zis pe un comentariu făcut de mine pe blogul personal despre încă o gafă a domnului Cioroianu. Dl Bănică mi-a mai spus că o rectificare au făcut şi colegii de la ziare.com. În urmă cu câteva luni spuneam că voi monitoriza toate gafele domnului ministru, indiferent pe unde apar ele. Eu doar le voi notifica. Aşa am făcut şi cu ultima gafă. Astăzi mă uit pe ziare. com şi..... nicio rectificare. Doar textul cu pricina era scos. Dovadă stau şi link-urile.
IERI: Diplomatie: Cioroianu i-a cerut numarul de mobil omologului croat
AZI: Titlul este acesta: Limba romana i-a dat dat batai de cap traducatoarei de la MAE croat, dar link-ul este aceleaşi: http://www.ziare.com/Diplomatie_Cioroianu_i_a_cerut_numarul_de_mobil_omologului_croat_in_plina_strada-249769.html

luni, februarie 25, 2008

Dl Cioroianu vreau şi eu numărul d-voastră de telefon!

După ce şi-a dansat viitoarea nevastă, a doua zi Cioroianu a plecat în Croaţia. Aici gafele au fost la dispoziţie Aşa cum ne-a obişnuit, Cioroianu e un izvor nesecat de gafe diplomatice. Dacă pe13 februarie el i-a cerut cu tupeu numărul de mobil omologului său moldovean, Andrei Stratan, de această dată a venit rândul ministrului croat de Externe, Gordan Jandrokovici să se supună dorinţelor de socializare ale şefului diplomaţiei române. După ce a semnat în cartea de oaspeţi a Guvernului croat, Cioroianu l-a oprit pe Jandrokovici, chiar în faţa clădirii şi i-a cerut numărul de mobil.
Alo!!! Dl Cioroianu daţi- mi si mie numărul d-voastră de telefon?

duminică, februarie 24, 2008

Ştiţi care este culmea zilei de Dragobete? Să stai la coadă la Muzeul Satului !

Primăvara pentru mine începe cu o plimbare prin Muzeul Satului. Şi nu oricând, ci atunci când înfloresc pomii. Nu că aş fi vrut ca primăvara să înceapă în februarie, dar anul acesta am făcut primul drum prin Muzeu, azi de Dragobete. N-am vazut şi nu ştiu când voi mai vedea, coadă la Muzeu până în stradă. Cum era la ora 11.00 aşa era şi la ora 14.00. Poliţie dirija circulaţia în faţa Muzeului de parcă s-ar fi produs o mare catastrofă. Lume multă, meşteri puţini. Foarte puţini. Multe căsuţe închise. ... Dar zi de sărbătoare. Flori, mărţişoare, covoare şi ... hăini de blană. Acum de Florii!