joi, decembrie 04, 2008

HA!

Fundatia Romania 2000 a inaintat presedintelui Traian Basescu si partidelor politice o propunere prin care se sugereaza ca solutie crearea unui guvern de uniune nationala anti-criza, al carui sef sa fie Florin Georgescu, in prezent prim-viceguvernator al BNR.

miercuri, decembrie 03, 2008

Un prim ministru, 50 de ministrii si batalia pentru guvernul anilor 2008 - 2012

Negocieri peste negocieri. Asa a fost de fiecare data. Luna decembrie din 1989 incoace a devenit un cosmar...daca n-ar exista Mos Craciun sfarsitul de an ar fi foarte zbuciumat...pentru unii sau pentru altii.
Formarea Guvernului, primul ministru si ministrii par a fi piesele de rezistenta. Nu Parlamentul, nu votul uninominal, nu redistribuirea si nici anomaliile acestei legi. Cel mai frumos interesant Guvern, tot din 1989 incoace pare a fi cel condus de TARICEANU. I si II.

In decembrie 2004, Calin Popescu-Tariceanu si-a inceput mandatul de prim-ministru in fruntea unei echipe formata din trei vicepremieri, 15 ministri plini si sase ministri delegati. In septembrie 2008, la ora bilantului, echipa este complet schimbata. Niciun minister nu mai are conducerea de acum patru ani. Dintre cele 24 de persoane cu care Tariceanu „a plecat la drum” in 2004, doar trei mai pot fi regasite azi in Executiv - Cristian David, Mihai Voicu si Laszlo Borbely - dar pe alte portofolii decat au fost numiti initial.>

luni, decembrie 01, 2008

Oare a meritat?

M-am gandit cei drept destul timp pana am decis sa scriu ceva...despre alegeri evident. Trist rezultatul. Intotdeauna imi place sa dau timpul inapoi. Mai ales sa ma intorc in urma cu 4 ani...dar cand imi aduc aminte de alegeri nu-mi mai place. Istoria se repeta, iar Traian Basescu are grija de acest lucru.

Acum stau si ma intreb daca a merit sa mergi 10 km dus si 10 intors doar sa votezi... (ma refer la taranii dintr-o comuna care au parcurs acest traseu) ... oare a meritat sa mergi pana la cabina de vot si sa iei buletinul si sa-l bagi alb in urna? oare a meritat drumul meu pana la facultatea de arhitectura sa-l votez pe Orban si pe Crin? OARE A MERITAT?

Cred ca nu... ca Traian Basescu va face azi sau maine tot ce vrea el. De ce tace Basescu? De ce n-a spus el nimic pana acum, decat LA MULTI ANI! romanilor! liniste si pace? Despre ce liniste vorbea azi Basescu?

ora 18.00
La Camera Deputaţilor: PSD-33,09%, PD-L-32,34%, PNL-18,57%, UDMR-6,18%
La Senat: PSD-34,12%, PD-L-33,57%, PNL-18,75%, UDMR-6,41%

PS: vreau ca MG sa renunte la postul de prim ministru pentru ca oricum nu va fi. si mai vreau sa inteleaga ca e vremea sa-l asculte pe Ion Iliescu...