sâmbătă, septembrie 15, 2007

ADIO PĂMÂNT! VINE ASTEROIDUL! MAI AVEM DE TRĂIT 30 ANI!


Dumitru Prunariu ne anumţă:

Peste 30 de ani, Pământul ar putea fi lovit de un asteroid de mari dimensiuni


Preşedintele Agenţiei Spaţiale Române, Dumitru Prunariu, susţine că în deceniile următoare, Pământul ar putea fi lovit de un asteroid de mari dimensiuni. În cazul în care acest lucru s-ar întâmpla, consecinţele ar fi dezastruoase pentru un întreg continent. "Consecinţele ar fi dezastruoase pentru un continent întreg, dacă nu şi mai mult, pentru că nu numai impactul lui propriu-zis cu solul este de luat în considerare, ci toate consecinţele ulterioare: cutremure, undă de soc care distruge pe mii de kilometri tot ce este viu, inclusiv vegetaţie. Apoi posibilitatea de a penetra până la stratul magmatic al Pământului la o viteza de aproximativ 40.000 km/h cu care ar putea intra în atmosfera şi de a degaja gaze fierbinţi, şi a polua atmosfera în câteva zile la nivel global" - a mai precizat Dumitru Prunariu.

"Asteroidul are o dimensiune de 350 de metri si probabilitatea - din masuratorile efectuate pana acum - de a lovi Pamantul este foarte mica, dar exista", a adaugat Dumitru Prunariu, citat de Rador.

La intalnirea de la Sibiu participa opt astronauti si cercetatori din mai multe tari, reprezentand Asociatia Exploratorilor Spatiului Cosmic.

Niciun comentariu: