sâmbătă, decembrie 15, 2007

decembrie 1989. Revoluţia la majorat. Revoluţia mea!

O leapşă colectivă. A pornit de la Vlad... dar practic am preluat-o de la Simona.
Revoluţia împlineşte zilele acestea 18 ani. 18 ani aveam şi eu când a început Revoluţia.
Se aproprie. Acum 18 ani eram la bunici. Bunicul meu asculta Europa Liberă. Revoltă mare la Timişoara. Asculta fără nicio grijă. Locuia într-un sat... n-aş putea spune uitat de lume, dar nu era plin de securişti. Un sat liniştit. Aveam 18 ani, terminasem liceul. Conştientizam totul. Aveam un avantaj. Aveam 18 ani şi trăiam într-o familie în care tata era primar. În vremea aceea tata nu se ferea de noi în casă. Tata vorbea deschis. N-avea nicio grijă. Nu era de acord cu multe lucruri pe care le făcea Ceauşescu şi echipa lui. Voi continua în fiecare zi cu amintirile mele!!!

O înregistrare telefonică din Timişoara. Asta se auzea la Europa Liberă, pe 17 decembrie!

3 comentarii:

Anonim spunea...

astept cu interes povestile!

Anonim spunea...

Atat de putini am ascultat in acea seara de 17 decembrie 1989 radio Europa libera... Insa, a doua zi, cei care o facusera, aveau sa povesteasca la serviciu, la scoala, rudelor. Cred, acum, ca si securistii au pus nitel umarul la propagarea vestilor despre ce se intampla in vestul tarii. Asa ca vorba s-a intins in cea mai mare parte a Bucurestiului:Se trage la Timisoara!

marcucornel spunea...

Despre Arad nimic?Pe nicaieri Aradul nu figureaza dar ,ar putea fii pentru un gazetar o bomba.Si cate adevaruri ar iesii.