joi, decembrie 20, 2007

Revoluţia mea - 2

Am venit acasă de la bunici. Astăzi (21 decembrie 1989) am tăiat porcul. Tata era prins în vârtejul evenimentelor pentru că în urmă cu câteva luni fusese exclus din PCR. Ca prin urechile acului scăpase de închisoare. Posibil de viaţă. De ce? NU staţi. Nu omorâse pe nimeni. Doar că nu răsărise grâul pe câmp. Într-un momemnt nefericit prin Lehliu Sat unde era primar a trecut Emil Bobu. ... (revin cu povestea). Totul ascultam la radio şi tv. A apucat să treacă pe acasă să ne spună că la Bucureşti situaţia e gravă. Se va întâmpla o nenorocire. Cu toate că avusese de suferit în vremea aceea, n-aş putea spune că era fericit, dar nici trist 100%. Era un sistem, era ordine...după asta sufera tata şi în ziua de azi. Avea curajul să iesă noaptea afară. Acum se teme. Ţiganii, rromii ne-au invadat comuna, Dor Mărunt. I-au furat merele din livada. A chemat poliţia. Degeaba. Ţiganii pe vremea lui Ceauşescu nu se simţeau în Dor Mărunt. (şi aici am să revin cu o poveste - o realitate). A băut în seara aceea cu şeful de post. Am aflat asta abia acum câteva zile. N-am realizat atunci.
Mâine...promit îmi fac timp şi vă povestesc amintirile mele dintr-o familie care a fost implicată în viaţa politică a lui Ceauşescu, a avut de suferit dar a trăit frumos şi decent. Mi-a plăcut de tatăl meu din vremurile acelea....şi acum. Atunci îi era teamă că eu voi avea de suferit. De ce. Terminam liceul şi trebuia să dau la facultate în Bucureşti. La istorie. Părinţii trebuia să fie membrii de partid.



Revin!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Roxana,
te asigur ca existau o multime de familii care nu aveau nici o legatura cu comunistii si fii acestora au mers la facultate ... nu inteleg de ce vreti cu orice chip sa pictati un "adevar" inexistent. As putea sa-l inteleg pe tatal tau, a facut o alegere care pe timpul acela parea sa fie una favorabila, dar pe tine nu te inteleg. Nu poti generaliza in felul acesta.

roxana toma spunea...

@viviana. este doar amintirea mea...

roxana toma spunea...

@viviana. te rog s-o iei asa cum am exprimat-o