luni, februarie 11, 2008

Politicianul român. Citeşti şi te minunezi!

1. Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a fost exmatriculat de la Şcoala Doctorală a Universităţii Oradea pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate la admitere, iar perioada de studii permisă de lege a fost depăşită. Mitrea s-a înscris la doctorat cu o teză intitulată "Strategia Guvernului privind dezvoltarea căilor ferate", în vara anului 2002, când rectorul Universităţii Oradea era Teodor Maghiar, fost senator PSD, aflat de anul trecut în ancheta DNA pentru eliberarea mai multor diplome false şi pentru falsificarea cifrei de şcolarizare a Universităţii orădene în scopul alocării de la Ministerul Educaţiei a unor fonduri mai mari decât cele cuvenite.

2. Gabriel Plăiaşu a depus recent jurământul de parlamentar, înlocuind-o pe colega sa de partid Monica Ştirbu, care a fost numită consul al României la Sevilla. Imediat după aceea Plăiaşu a devenit eroul unui scandal erotic. Pe un site de combinaţii sexuale, deputatul de 42 de ani are un cont activ.

3. Doi deputaţi UDMR din Covasna, Antal Arpad Andras şi Tamas Sandor, au demarat un proiect care vizează prezentarea, în Parlament, a modelelor de autonomie funcţionale în ţările Uniunii Europene.

4. Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, îi cere preşedintelui Traian Băsescu să îşi facă publice cartea de muncă, dosarul profesional şi cel de la CNSAS.

Niciun comentariu: