luni, martie 17, 2008

Ludovic are blog

Ludovic Orban are blog. Deja seamănă a blog de primar general!

Un comentariu:

Anonim spunea...

In sapte ani si jumatate de mandat, Vanghelie a reusit sa construiasca o adevarata mafie in sectorul 5. O increngatura de rude plasata in functii de condudere si o serie de clienti politici care au devenit sponsori ai primarului “care este”. Presa a semnalat in repetate randuri aceste aspecte iar institutiile statului au incercat sa “descifreze” afacerile primarului facute pe banii publici. In perspectiva finalului de mandat, Vanghelie ajuns acum pe cai mari - Presedinte PSD Bucuresti si candidat la Primaria Capitalei, are o problema in a isi “asigura spatele”, adica sa isi lase un om de incredere la Primaria Sectorului 5. Practic sistemul creat si condus de el are acum un efect de bumerang. Din toate “resursele umane” nu poate gasi un candidat credibil si fara bube in cap pentru a il lasa mostenitor la sectorul 5.
Vanghelie a propus oficial candidatura lui Bogdan Georgescu-Presedintele TSD Bucuresti pentru Primaria Sectorului 5, un candidat care are multe calitati: este vechi in partid, are experienta in administratie, este tanar si mai ales este un bun executant al ordinelor lui Vanghelie. Acesta are doar in aparenta sanse de cistig pentru ca la o analiza mai atenta, tanarul Bogdan Georgescu este un mic “mafiot local” croit dupa chipul si asemanarea mentorului.
Georgescu este in primul rand este un exponent al clientelei politice. Nasul de cununie al lui Georgescu este Radu Badica, cel care controleaza firma SC Bodyghost SRL si cu care “a conceput” si pus in practica un sistem prin care “sifoneaza” fondurile electorale, incarcand nota de plata a partidului-(articol Gardianul). Nasul de cununie la lui Radu Badica este Iulian Lupeanu – un om de afaceri asociat in diverse firme de constructii, abonat la lucrarile publice de la Primaria sectorului 5. Firma lui Lupeanu, SC Star Construct SRL s-a ocupat numai de “modernizari”: a “modernizat” Piata Rahova, magazinele Economat, diverse scoli si parcurile din sectorul 5.
Desigur nu este interzis ca o firma foarte buna si “moderna” sa realizeze atatea lucrari dar toate acestea s-au intamplat cand la conducerea Administratiei Pietelor Sector 5 si la SC Ecomonat Sector 5 SRL, s-a aflat succesiv in calitate de Director General, nimeni altul decat Bogdan Georgescu – “finul ala mic”. Practic Nasu centreaza si finu marcheaza, adica semneaza devizele de lucrari umflate de catre firma SC Star Construct SRL (dosare TMB si Judecatoria Sectorului 5).(Dosar nr. 31367/3/2006 TMB). Totul se face in interesul cetateanului din sectorul 5. Georgescu, este un cetatean de vaza al sectorului 5, care pentru a se gandi in liniste la problemele comunitatii locale si-a sporit confortul construind o vila cu piscina pe numele parintilor in inima saraciei din Rahova - cartierul Teius. Tot sub mandatul lui Georgescu, SC Star Construct SRL a construit magazinul Economat din Cotroceni cu japca pe terenul unor cetateni, care isi cauta dreptatea de ani de zile in instanta, fiind plimbati prin tribunale in timp ce magazinul Economat functioneaza pe terenul lor-(Dosar nr. 17542/3/2005 (2632/2005) TMB). Desigur ca toate aceste aspecte au fost semnalate de presa dar se pare ca dosarele lui Georgescu nu sunt interesante pentru sistemul care imparte dreptatea in Romania.
Aproprierea campaniei electorale ii determin a pe sustinatorii lui Georgescu sa participe si sa castige cat mai multe licitatii pentru lucrari publice. La echipa care il sustine pe Georgescu s-a aliniat si Hociota – patronul BTG, firma care furnizat echipamente moderne de calcul pentru sistemul de invatamant( vestita Scoala Dorneasca) si pentru Economat (scandal ultima licitatie de la Economat contestata de catre Asesoft). Hociota pariaza pe candidatura lui Georgescu la Sectorul 5 chiar daca este amic foarte bun cu Ionut Popa - candidatul PDL, pentru simplul fapt ca Georgescu este angajatul BTG. In mod sigur cand va fi Primar la Sectorul 5, Georgescu va executa rapid ordinele si va dota din nou tot sectorul cu echipamente performate supraevaluate. Un alt “obiectiv electoral” va fi reabilitatea lui Lupeanu, care intre timp s-a bagat in bransa asfaltarilor si comenzile vor curge pe banda rulanta. Acesta s-a asociat cu Han Construct si a preluat deja o serie de pachete de strazi din sectorul 5 pentru a le asfalta. Georgescu nu isi face probleme ca ar intampina rezistenta din partea directorului ADP Octavian Mirea, pentru ca a fost martor intr-un dosarul penal in care Mirea era inculpat si i-a salvat pielea astfel ca Mirea va executa comenzile politice ale viitorului Primar al sectorului 5.(Dosar nr. 7970/302/2005 (7907/2005)
Toate aceste incregaturi de rude si relatii si sietemul mafiot creat si coordonat de Vanghelie il determina sa caute cu disperare solutii pentru protejarea mafiei locale si impingerea in prim plan a lui Bogdan Georgescu in pozitia de candidat la Primaria Sectorului 5 pare cea mai buna solutie pentru a nu supara “sponsorii” politici.