marți, iunie 17, 2008

Poftele lui Sorin OprescuVa spuneam in urma cu ceva vreme ca votez. Si stiu si cu cine....E acum pot sa va spun ca am si castigat.
La sector ar fi OK, dar primarie am niste dubii. Mici, dar le am. Ziare.com scrie azi "Adevaratele pohte ale lui Oprescu sunt probabil cu mult mai mari decat primaria Capitalei, desi el se grabeste deja sa dea asigurari ca tot ce-si doreste este sa fie ani si ani de zile de-acum incolo primarul independent al Capitalei". (...)


Sorin Oprescu a ajuns primar cu un program nul, facut pe genunchi, confundand Plumbuita cu Lacul Morii si gandind o autostrada suspendata paralela cu inelul median al orasului. Sa ne fereasca Dumnezeu sa incerce sa-si aplice planurile atatea cate le are!
Din fericire este putin probabil sa o faca. Si cand a fost viceprimar, si cand a condus organizatia PSD, doctorul a dovedit ca nu se omoara cu munca si nici nu-si bate prea mult capul. De ambele pozitii s-a plictisit destul de repede si le-a abandonat.
Probabil ca si acum va lasa administrarea Bucurestiului, treaba extrem de grea, pe seama primarilor de sector, a viceprimarilor si a sefilor de directii din primarie. Pentru Bucuresti acesta ar fi, de altfel, cel mai bun lucru.
In ipoteza ca totusi il va apuca brusc un neasteptat dor de munca si-l va lovi o competenta nebanuita, Sorin Oprescu va descoperi ca legislatia haotica si ilogica care fractureaza multiplu orice act decizional a transformat guvernarea capitalei intr-o misiune imposibila pentru primarul general.
Sa ne gandim apoi ca primaria este o institutie plina cu functionari, fidelizati daca nu chiar numiti in ultimii ani de primarii democrati. Sorin Oprescu nu poate scapa de ei decat prin schimbarea organigramei, ceea ce nu se mai poate decat anul viitor si numai cu acordul Consiliului General, unde majoritatea va fi greu de obtinut si extrem de fragila. Aceasta armata de functionari va sti tot ce misca Oprescu in primarie, ii va intinde capcane si il va putea sabota masiv. (...)

Niciun comentariu: