miercuri, decembrie 03, 2008

Un prim ministru, 50 de ministrii si batalia pentru guvernul anilor 2008 - 2012

Negocieri peste negocieri. Asa a fost de fiecare data. Luna decembrie din 1989 incoace a devenit un cosmar...daca n-ar exista Mos Craciun sfarsitul de an ar fi foarte zbuciumat...pentru unii sau pentru altii.
Formarea Guvernului, primul ministru si ministrii par a fi piesele de rezistenta. Nu Parlamentul, nu votul uninominal, nu redistribuirea si nici anomaliile acestei legi. Cel mai frumos interesant Guvern, tot din 1989 incoace pare a fi cel condus de TARICEANU. I si II.

In decembrie 2004, Calin Popescu-Tariceanu si-a inceput mandatul de prim-ministru in fruntea unei echipe formata din trei vicepremieri, 15 ministri plini si sase ministri delegati. In septembrie 2008, la ora bilantului, echipa este complet schimbata. Niciun minister nu mai are conducerea de acum patru ani. Dintre cele 24 de persoane cu care Tariceanu „a plecat la drum” in 2004, doar trei mai pot fi regasite azi in Executiv - Cristian David, Mihai Voicu si Laszlo Borbely - dar pe alte portofolii decat au fost numiti initial.>

2 comentarii:

Tase Taciturnu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Tase Taciturnu spunea...

"50 de ministrii" se scrie cu un singur "i" (50 de ministri), fiindca nu este articulat, precum ai invatat la facultatea de ziarizde!