miercuri, mai 20, 2009

Cum am ajuns să-l regret pe Dorin Cocoş!

De vreo două săptămâni încerc să înţeleg ce se întâmplă în faţa blocului meu. Să găsesc un răspuns am fost tentantă să-i scriu primarului meu de sector 1 sau să-l sun.

... Într-o zi un băiat trasa nişte linii care aduceau a locuri de parcare. Atunci mi-am zis! E bine! În cele din urmă voi avea şi eu un loc de parcare şi nu voi mai sta cu orele în maşină în aşteptarea unui loc liber. Au mai trecut câteva zile...linişte. Doar zvonuri: ba că vor fi locuri de parcare cu plată, ba că vor fi la liber, ba...ba
Şi uite aşa a venit ziua de azi când au apărut nişte pancarde pe stâlpi: LOCURI DE PARCARE CU PLATĂ. WOW! Brusc mi-am făcut un calcul: am sosit acasă la ora 14.00 înmulţit cu 1,5 lei ora de parcare...ce fac? plătesc să stau acasă? Să nu plătesc trebuie să ajung acasă la ora 23.00 şi să plec la ora 06.00 dimineaţa. A nu se înţelege că vreau locul meu de parcare gratis. Nu vreau să plătesc chirie pentru el, nu să plătesc taxa de parcare cu ora.

Pe pancardă apare şi un număr de telefon pentru sesizări: 021.313.3435. Sun. Trebuie să fac ceva. Sună... Vorbesc frumos, nu spun cine sunt şi nici unde lucrez în speranţa că voi căpăta mai multe informaţii. La capătul celălalt o doamnă plăcută la voce. Îi spun problema mea şi mă compătimeşte. Mă înţelege şi îmi spune că nu sunt prima, dar se declară optimistă când îmi spune că există un proiect în Consiliul General în care se spune că locatarii vor plăti abonament ... numai că va avea o reducere. HM! Nu ştie când va fi discutat dar îmi mai recomandă să fac o sesizare la Administraţia Străzilor "să fie acolo în caz de ceva". În caz de ce? N-a ştiut să-mi răspundă. Dar la final i-am spus că îl regret pe domn Cocoş şi a lui parcare Dalli. A râs!

Citind acest articol mă gândesc că ceva e putred în acest caz.

"... în locul tăbliţelor firmei Dalli au răsărit, ca din senin, altele, dar inscripţionate cu însemnele Primăriei Capitalei, respectiv ale Administraţiei Străzilor".
"... taxele pentru fiecare oră de parcare au fost încasate ilegal de Administraţia Străzilor, deoarece aceasta nu are voie, conform legii, să câştige bani din parcări. Până când Curtea de Conturi, care a intrat pe firul afacerii, îşi va spune ultimul cuvânt, şoferii nu pot decât să strige către fereastra primarului general: “Oprescule, dă-ne banii înapoi!”.

Deci am ajuns de unde am plecat... din moment ce sunt locuri de parcare în fata locului de ce Administraţia Străzilor nu le închiriază locatarilor din bloc, unde sunt drepturile locatarilor?, unde este "administratoarea" mea de bloc ... de ce pe locul meu de parcare din faţa blocului îşi parchează maşina leşinaţii din Ministerul de Interne care şi-a luat o jumătate de stradă pentru a face o imensă parcare. A!!!! Era să uit! Mai regret un personaj: Cristian David. De ce? pentru linistea pe care mi-a oferit-o pe lângă casă. Aş putea să-l pun pe lista de regrete şi pe Ioan Rus, deşi a condus ministerul într-o altă locaţie. (revin)

Niciun comentariu: