duminică, aprilie 13, 2008

Adrian Cioroianu a demisionat. Oare Ilie Bănică mai e supărat pe mine?


Am plecat vineri seară din redacţie în momentul în care se anunţa o conferinţă de presă la MAE. Ultimele cuvinte pe care le-am spus înainte să spun La revedere...au fost...ce-ar fi dacă îşi dă demisia Cioroianu...hahaha. Am plecat liniştită şi fericită că începe week-end-ul. N-am ajuns bine prin zona Herăstru că sună telefonul. Era prietena mea Cristina Şincai. "Cică şi-a dat demisia Ciorianu...tu ce şti?". Era acasă şi nu înţelegea nimic. Am râs! Şi mi-am adus aminte de ce am spus la plecare. I-am spus că atunci când am plecat era anunţată o conferinţă de presă la MAE...restul cred că îl deducem singure în momentul de faţă!....Şi aşa şi-a dat demisia dl Adrian Cioroianu. E bine şi aşa... Acum după două zile stau eu şi mă întreb....O mai fi supărat pe mine Ilie Bănică, purtătorul de cuvânt al MAE. "Ştie el de ce!"
Acum ministrul demisionar are timp destul să se gândească la pensia alimentară pentru care se judecă cu fosta soţie, are timp pentru a stabili detaliile de nuntă cu viitoarea soţie...şi trebuie să se gândească serios cu ce maşină va circula viitoarea...că de numai este ministru. A sau poate împarte maşina de la Senat. O zi el..o zi ea... E TIMP DESTUL!
...Cariera politică a istoricului şi politologului Adrian Cioroianu a început în 2002, în interiorul PNL. Fost consilier al lui Theodor Stolojan, preşedintele liberal de atunci, Cioroianu este ales senator de Timiş, în 2004. Din septembrie 2005, devine observator în Parlamentul European, iar în februarie 2007, premierul Tăriceanu îl desemnează pentru funcţia de ministru de externe, în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu, deşi Traian Băsescu şi-a exprimat, în repetate rânduri, dezacordul pentru această numire. Cu şase volume ştiinţifice publicate, Adrian Cioroianu a fost considerat, alături de Mona Musca, drept candidatul cu cele mai mari şanse de a ocupa fotoliul de ministru al Culturii. Din aprilie 2007 şi până vineri 11 aprilie 2008 Adrian Cioroianu a fost ministru de Externe. ADICĂ 1 AN!

Niciun comentariu: