luni, octombrie 29, 2007

TĂRICEANU MARTOR ÎN PROCESUL BĂSESCU- VADIM

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti urmează să decidă dacă între procesul dintre liderul PRM Corneliu Vadim Tudor şi perşedintele Traian Băsescu va introduce ca parte şi Guvernul României, prin premierul Călin Popescu Tăriceanu.
La începutul lunii iunie, Corneliu Vadim Tudor anunţa că îl dă în judecată pe Traian Băsescu pentru "o suită de abuzuri" făcute de acesta prin faptul că i-a retras liderului PRM decoraţia "Steaua României", care îi fusese acordată de fostul şef al statului, Ion Iliescu.

PENTRU INFORMARE!
C.V.Tudor crede că deciziile lui Traian Băsescu sunt lovite de nulitate, pentru că, potrivit Constituţiei şi regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului, "manifestările sub cupola Parlamentului beneficiază de imunitate".
Cu o săptămână în urmă de această declaraţie, preşedintele Traian Băsescu semna Decretul privind retragerea Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler liderului PRM, senatorul Corneliu Vadim Tudor. Acesta primise decoraţia printr-un decret emis în 10 decembrie 2004.
Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional "Steaua României" i-a cerut, în 15 martie, lui C.V. Tudor ca, în termen de 15 zile, să prezinte scuze celorlalţi deţinători ai ordinului "pentru comportamentul nedemn" care a culminat cu cel din şedinţa Parlamentului în care şeful statului a condamnat comunismul.
La începutul lunii februarie, Mircea Dinescu, Radu Filipescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Oişteanu şi Stelian Tănase - primul Comandor, ultimul Ofiţer, iar ceilalţi trei Cavaleri ai Ordinului Naţional "Steaua României" au cerut Consiliului să analizeze propunerea de a-i retrage această decoraţie lui Corneliu Vadim Tudor.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Din nou imi este rusine cu presa romaneasca !Este de tot rasul ce se intampla atunci cand se vrea cu orice pret ca cineva destept sa paraseasca scena politica din cauza faptului ca s-a nascut prea tarziu si ca este foarte destept pentru Romania de azi.Pacat ca asta i se intampla si Anei Birchall, una dintre sperantele viitorului romanesc.Putini oameni ca ea pot razbate intr-o tara care s-a nascut sub semnul coruptiei si a fraudelor de orice fel.Trebuie sa recunoastem ca de cand s-a nascut Romania, adica din anul 1989, nu a crescut deloc , este distrofica si fara scapare din cauza celor care sunt acum pusi pe ros oase si dat cu pietre in capacitatile care din nefericire se mai nasc inca aici.Ii felicit inca odata pe acei tineri iminenti care aleg sa aiba alta tara ce vrea sa le recunoasca potentialul si rusine politicienilor care pe langa faptul ca sunt analfabeti se preteaza la mizerii precum acel film trucat care i-a pus truda Anei B. intr-un con de umbra.Toata massmedia este o mizerie infernala care nu se poate compara nici macar cu o fosa plina de rahat deoarece si aia e mai naturala.Toate acestea se intampla pentru ca miza este foarte mare, doar a inceput campania , nu?Cu un prost ca Adomnitei nici nu ma mir ca a putut apare asa un film.Este un regizor bunicel pentru cat il duce capul la reforme.