luni, mai 14, 2007

CEAUŞESCU ŞI SISTEMUL SĂU DE IRIGAŢII - PARTEA I

Aţi putea spune că sunt prea mică să îmi dau cu părerea despre Ceauşescu şi sitemele sale de irigaţii. Ei bine ... aflaţi că nu. În 1989 tocmai terminam şi eu liceul ... şi nu unul oarecare, ci unul de renume la vremea aceea. FUNDULEA, JUDEŢUL CĂLĂRAŞI. Liceul care dădea ţării tehnicienii agronomi şi biologii. Aşa că am învăţat multe la liceu. Şi atunci era căldură mare ... dar toate câmpurile ţării erau irigate. Se ocupa CEAUŞESCU. Îi plăcea ... nu avea timp de miting, de răfuieli politice ... şi nu era coleg cu Tăriceanu.

ACUM...

2007. Secetă mare. Dunărea a secat. A început deşertificarea. MOR OAMENI pe stradă. Temperaturi mai mari cu 2 până la 5 grade decât maximele înregistrate în anii precedenţi, secetă şi furtuni. Aşa va arăta vara 2007. Zece judeţe au cerut să fie declarate zone calamitate din cauza secetei. Efectele căldurii excesive deja se văd asupra populaţiei. Unii îşi pierd viaţa, alţii hrana si tot aşa.

Domnul Traian Băsescu trăieşte în România? Aloooooo.... dle Tăriceranu, chiar nu vedeţi că e secetă. Din maşina dumneavoastră cu geamuri fumurii şi aer condiţionat nu se vede... nu se simte? Faceţi domne...ceva cu ţara. MINISTRUL AGRICULTURII cine mai este. Aaaaa... dl REMEŞ de la FINANŢE? A... dumneavoastră nu mâncaţi pâine... da...da ... îngraşă! Aşa este... păi să mâncăm mămăligă. Păi staţi aşa. Nici mămăligă nu putem. Păi dacă nu se face grâul cum s-ar face porumbul? STARE DE NECESITATE. DA, OK. Dar ce rezolvăm? Mă opresc aici ... că doar nu s-o termina şi seceta!

2 comentarii:

maria spunea...

Tu stii, ca doar esti specializata.....

alex cantuniari spunea...

Nu am de spus decat atat, si nu imi asum expresia, ca e a unui politician ''celebru'', care se vede agricultor: ''Doamne ajuta/Doamne fereste''