marți, mai 15, 2007

DOR MĂRUNT - VACI ŞI PORCI + ALEXE ŞI BĂLAN = DEBANDADĂ, ŞMECHERIE ŞI BĂLEGAR


ACESTA ESTE UN MESAJ PE CARE L-AM PRIMIT ÎN ACEASTĂ SEARĂ DE LA TATA ...


  • Eu atât pot face pentru păstrarea neintinată a numelui comunei unde m-am născut: Să duc în lume mesajul meu curat, de simţire românească. Lună de lună, numele localităţii Dor Mărunt, leagănul copilăriei mele, este în casele a sute de români din toate zonele ţării, iar cei mai bine informaţi dintre români îl citesc număr de număr pe site-ul :www.dordedor.lx.ro Fiţi mândri aşadar şi voi de acest mesager al localităţii voastre. Nu trece indiferent pe lângă acest act de adevărată cultură. Nu mai opriţi în voi tot ce nu e românesc şi ceea ce nu vă reprezintă nici pe voi şi nici acest popor. În fine, dacă îţi face plăcere, scoate o copie la imprimantă şi pune la loc cuvenit aceste mesaje care peste vreme şi vremi vor face cinste satului tău, comunei tale. Arată-le copiilor tăi care pot fi receptori ai frumosului şi care-i vor apăra de stricăciunile ce ne ameninţă. Dacă nu te interesează aruncă-le la coş şi răstoarnă-l pentru a nu-ţi ţine memoria calculatorului ocupată. În cel mai fericit caz, returnează-l celui ce-şi pierde vremea zilelor şi nopţilor cu un lucru inutil. Dar tot atât de frumos şi în spiritul dăinuirii îi poţi oferi sprijinul tău. Acest bun îţi aparţine şi ţie!


  • ERA SUPĂRAT. DE CE?
    Pentru că oamenii aceştia, băieţii deştepţi, puşi să pună în aplicare legile Uniunii Europene -
    la ţară, că asta este, locuieşte la ţară, da în comuna DOR MĂRUNT, JUDEŢUL CĂLĂRAŞI, comună cu mare renume... are cea mai mare herghelie din ţară...PARDON...avea!
    - nu vor să aplice nimic ... că îşi strigă relaţiile, cârdăşia. Supărarea tatei? A reclamat şi el ... la judeţ ... că nu mai poate locui în propria curte? DE CE? Pentru că vecinul Alexe creşte porci. Da. Porci! Dar nu 1, ci mulţi, foarte mulţi, are propria afacere. Problema e că porcii ăştia sunt crescuţi într-o curte de maximum 800 de metri. Pe metrii ăştia vecinul Alexe are şi casă şi alte hangarale, dar are şi restaurant. Ginerele lui, popă de altfel, pardon preot, creşte câini lupi, care noaptea urlă. Stai să vă mai spun ceva. Supărarea tatei e mai mare. Vecinul Bălan se plimbă cu tractorul pe uliţă. Nu cu un tractor, ci cu mai multe. Da! Păi are asociaţie agricolă. Munceşte pământul la fraieri. Da este uliţă, pentru că nu poate fi numită stradă pentru că nu are o lăţime de 6 metri. Tot vecinul Bălan plimbă vacile pe aceeaşi uliţă, le plimbă... le duce la islaz.
    Aşa că tata s-a supărat deunăzi şi a sunat la judeţ, la linia verde. A doua zi s-a instalat la noi în curte domnul de la judeţ, cu agenda în mână gata să scrie şi să raporteze mai sus. Numai că domnul cu agenda nu a venit singur, ci cu un tânăr de la primăria din comuna Dor Mărunt. BLA...BLA...BLA. "Domnule Toma, am înţeles ce probleme aveţi. Dumneavoastră nu puteţi respira aer în curte. Dar ce vă trebuie, că în curtea dumneavoastră este frumos. Totul e verde. Aveţi livadă, flori. E o nebunie la dumneavoastră în curte. Hai să fim serioşi... puţin miros de bălegar nu strică. E şi dacă intră şi puţin praf în curte de la vecinul Bălan... ce leşinaţi?"
    Pe scurt asta a fost concluzia trasă n-aş zice ce domnul de la judeţ, cât de tinerelul comunei, pus de primar să implementeze legile UE. NUmai că şmecheria abia acum urmează. Tinerelul, că dacă învăţa şi el mai multă carte era la Bucureşti, poate chiar la Ministerul Agriculturii, a trecut cu o seară în urmă, când şeful său de la judeţ l-a anunţat că urmează să vină a doua zi la Dor Mărunt că are o sesizare, a trecut pe la vecinul Bălan şi "l-a rugat" să-şi ducă bălegarul de la vaci pe câmp. Daaaaaaaaaa, şi normal a trecut şi pe la vecinul Alexe să-l pârască pe tata că s-a plâns că nu poate respira la el în curte!

    ALOOOOOOOOOOOO ... GARDA DE MEDIU, ALOOOOOOO...DOMNULE REMEŞ, ALOOOOOO DOMNULE TĂRICEANU, l-a domnul Băsescu nu strig că e ocupat cu referendumul ... cum e cu legile astea ale Uniunii Europene? Cum era povestea aceea cu porcii.. că n-ai voie mai mult de 4 şi asta cu acordul vecinilor? Cum e treaba cu utilajele care trebuie să le ţine în câmp. Cum e treaba aceea cu fermierii? N-aţi auzit nimic. Nu sunteţi buni de nimic. Luaţi o leafă babană de la noi şi atât. Vă duceţi la Bruxelles şi la Strasbourg doar să vă plimbaţi cu avionul!

    PS 1. Tinerelul şi cu domnul de la judeţ au avut mustrări de conştiinţă şi cică le-ar fi dat celor doi vecini o amendă. Amenda ca amenda ... dar vecinii tatei sunt acum recalcitranţi. Înjură!!! Şi ce dacă? Dar domnule de la judeţ, băi tinerelule ... de neutralitate n-aţi auzit? De faptul că o sesizare trebuie să rămână strict secretă?

    PS 2. Nimic nu mai contează când primarul, Iulian Iacomi, prieten cu dl Tărăcilă a sărit din tabăra PSD în cea PNL. Nu e sigură barca a fi a PNL ... că ei au crezut că merg la PLD. HAHAHAHAHAHAHA



    8 comentarii:

    tonynyo spunea...

    salut roxana asa nu te lasa ,si apropo lui nea marin ai doresc multa sanatate si la mai multe articole (T..I)

    Anonim spunea...

    alexe lupu a murit de ceva vreme,si eu cred ca va roade invidia la tot ce se intampla cu vecinii vostri.o fosta "locatara" a comunei dor marunt .mai optimista si vesela decat bosorogii fara ocupatie folositoare

    Anonim spunea...

    stiai ca in crescatoria mea exista o alta rasa si anume ciobanesc caucazian si nu lupi asa cum marturisesti in articolul domniei tale si acesti caini sunt inregistrati fiecare dintre ei in Asociatia Chinologica Judeteana Calarasi afiliata la Asociatia Chinologica Romana si deasemenea fiecare exemplar detine act de identitate precum si carnet de sanatate la zi si astfel marturisesc ca de crescatoria mea se ocupa un renumit medic veterinar din Bucuresti.Apropo de galagia facuta de caini, afirm faptul ca cei doi catelusi pechinezi cei detine tatal domniei tale, fac mai multa galagie tot timpul zilei precum si al noptii, atunci cand cineva trece pe strada.Cainii mei nu pot avea tangenta cu oamenii ce merg pe strada datorita gardului din tabla inalt de cel putin 2 m.Asadar sa vedem realitatea.Si nu sunt in numar mare, ci doar trei.
    In ceea ce+l priveste pe socrul meu Dumnezeu sa-l ierte!,in toata viata lui a stiut sa-si pretuiasca vecinii, i-a salutat de fiecare data cand se intalnea cu ei si nu a fost certat cu nimeni, ca a crescut porci, a facut o miniafacere din care a scos un mic profit rezultat al muncii sale de zi cu zi.Si nimeni din ceilalti vecini nu a fost deranjat de mirosul balegarului de porc decat numai tatal domniei voaste.Era singurul vecin oare?
    Uitam faptul ca acest Alexe a pietruit si asfaltat prin cheltuiala proprie strada ce da exact in casa tatalui domniei voastre.Oare a facut ceva sau nu?
    In toata viata sa chiar daca au existat probleme nu a recurs la presa sau televiziune, lucrurile au fost rezolvate pe plan local.
    Asi vrea sa ne intalnim cu prima ocazie cand veniti in vizita la tatal dumneavoastra si asi vrea sa purtam o discutie obiectiva pe subiectele tratate in cateva cuvinte mai sus.
    Va scrie acel popa sau pardon preot, ginerele lui Lupu Alexe, acel om care pana la ora actuala nu are decat 20 de ani de carte pe umeri.
    P.S. Daca doriti imi puteti scrie pe adresa mea de mail claudiu_cora@yahoo.com
    Cu deosebit respect
    Preot Dragomir Claudiu

    roxana toma spunea...

    Buna Ziua,

    Domnule Preot
    Nu vă cunosc şi nici nu fac eforturi să ne cunoaştem. Aş putea în acest moment să continui discuţia începută de Dumneavoastră în emailul pe care l-am primit. Dar....

    1. Vreau să continui această discuţia doar când Domnia Voastră va veni documentat, începând cu cine a făcut trotuarul şi, tot documentat, cu ce a făcut socrul D-voastră şi ce a făcut tatăl meu. Pentru că nu veţi reuşi acest lucru, sfatul meu este ca fiecare să-şi vadă de drum şi să nu încercaţi să mă mai abordaţi vreodată. Noi doi nu avem ce discuta. Am copilărit prea mult în casa părinţilor mei în comparaţie cu anii pe care Domnia voastră i-a petrecut în casa socrului.

    2. "20 de ani de carte" ar însemna şi o scrie gramaticală corectă. Şi eu am carte. Şi eu am o meserie, dar când comunic cu cineva o fac în mod corect.

    3. Articolul pe care l-am scris mi-l asum în totalitate şi răspund pentru el.

    O zi bună,
    Roxana Toma

    roxana toma spunea...
    Acest comentariu a fost eliminat de autor.
    roxana toma spunea...
    Acest comentariu a fost eliminat de autor.
    roxana toma spunea...

    @tonynyo. Cred ca stiu cine esti! Multumesc la fel. Ne vedem si ne auzim! Numai bine!

    roxana toma spunea...

    @anonim sau fosta locatara!!!!!!! Esti varza!!! Bosoroaga vei ajunge si tu in curand!!! stai linistita...toata lumea ajunge acolo, mai devreme sau mai tarziu...bag de seama ca mai ai putin si crapi de optimism si veselie.....