duminică, mai 13, 2007

MINISTRUL RĂTĂCIT PRINTRE STELUTE

Cristian Adomnitei, ministrul educatiei, s-a facut de ras, in acest week-end in fata catorva elevi de clasa a V-a de la o scoala din Braila. Cu niste ciorne primite de la consilierii sai de la Bucuresti, Adomnitei, baiatul venit de la fundul Moldovei, inginer constructor, de altfel, a sustinut sus si tare ca steagul Uniunii Europene are 15 stele, contrazicandu-i pe cei mici, care se documentasera. Cand copiii de numai 11 ani i-au raspuns corect ca are 12 stele, ministrul i-a contrazis, de mai multe ori, spunandu-le ca, de fapt, are 15. Ministrul le-a recomandat pe un ton „parintesc” sa se mai documenteze, dupa ce a insistat cu intrebarea pana cand un elev i-a raspuns dupa bunul plac. Incurcati, nedumeriti, elevii s-au pus pe numarat. A strans din dinti si s-a dus la ministru. O fetita cu o foaie pe care numarase stelele de pe steagul UE a mers la Adomnitei si a incercat sa-l convingaa sa verifice stelutele. A persistat in greseala si a trimis-o sa mai numere o data. Intr-un final, in cadrul conferintei de presa, cand a fost intrebat de ziaristi cate stele a numarat el pe steagul UE, ministrul a recunoscut ca nu sunt 15, ci 12, dar a spus ca greseala este a consilierilor care i-au redactat eronat un material.

De-abia astept sa ajung la Bucuresti si sa am o discutie cu ei (consilierii. A dat vina pe consilieri, in loc sa recunoasca faptul ca nu a stiut sa raspunda la o intrebare simpla, pe care, de altfel, a adresat-o chiar el elevilor. Si totul in schimbul unor prajituri. Ce ministru. Ce caracter. Cine ne invata carte in tara asta?

ALO .... dle Tariceanu...n-ati gasit un alt moldovean in PNL. Alo....Uniunea Europeana...incercati sa-l convinge-ţi pe Adomnitei cate stelute aveti acum pe steag. 1 ianuarie 2007. Oare cand a intrat Romania in UE, stie!!!

2 comentarii:

alex cantuniari spunea...

vrei sa pornim o discutie despre moldoveni :D. As avea multe de zis, da' ma omoara Ioana!!!!!!!

Adriana spunea...

As porni-o eu, dar ma omoara sotul din dotare ! :))))